Knopen zijn doorgehakt. Keuzes zijn gemaakt. Na lang dubben, twisten en uitstellen weet ik het zeker:

Woensdag. Dat wordt m'n Revue dag.

Het weekend zorgt alleen maar voor uitstelgedrag. De woensdag is gevoelsmatig een prima nieuwsbriefmoment. En daarnaast wíl je toch gewoon middenin de week een frisse blik op het vak?

Dus. Daar is-ie weer. Mijn Revue. Met parels van het web. Zodat je in één keer weer bij bent met wat je hebt gemist aan de beste reclame, trends / ontwikkelingen en longreads.

Reclame die je niet gemist mag hebben

Babbel zegt: "Spaans leren? Goed naar Pablo luisteren!"

Woordjes leren is lastig. Tenzij je het leuk maakt.

Door de koppeling te maken met Narcos gooit Babbel hoge ogen. Het maakt het speelser en is daarnaast ook nog eens een keer ontzettend herkenbaar.

Ik denk alleen dat het in het dagelijks leven wat minder toepasbaar is. Ik heb iemand in ieder geval nog nooit een kogel aangeboden.

Plata o plomo?

Chat met karakters van de serie Vlucht HS13 om alvast in de serie te komen

Ik geloof (nu nog) niet zo chatbots.

Het zijn vaak platgeslagen if-loopjes zonder diepgang. En dat is zo jammer, want zo worden bots niet intelligent en heb je nooit het gevoel om met een mens te praten.

KRO doet het anders.

Het is niet een ontzettend functioneel ding, maar een stuk beleving. En ook al is het een flow van vraag-antwoord, toch voelt het als een gesprek.

Chatten maar!

AdBlock Plus gaat zelf advertenties verkopen

Wacht. Wat?

Hier komt de uitkomst voor publishers die tóch geld willen verdienen aan Ad Block gebruikers. Want die lopen alleen maar op.

De catch? Je advertenties moeten wel goedgekeurd zijn. Dit kan twee kanten op gaan:

  1. Of mensen stappen over op een andere adblocker;
  2. Of dit is the way to go en de wereld stapt over op lichtere advertenties.

Dit kan nog wel eens interessant gaan worden. Lees maar even.

iMessage voegt betalingen toe, hier komt de oorlog om de chat!

Interessante ontwikkelingen. Met het Chinese WeChat als heilig voorbeeld, springen nu álle chat-apps op de trend om dé centrale hub te worden van de smartphone.

iMessage doet daar met de release van iOS10 (sinds deze week beschikbaar) vrolijk aan mee door een reeks functionaliteiten toe te voegen (die je overigens kan installeren via de iMessage App Store).

In het bijzonder: betalingen.

Show me the money.

... want ondertussen doet Facebook ook vrolijk mee.

Vast niet toevallig. Facebook voegt óók in de Messenger app betalingen toe. Hoe dat eruit ziet zie je in onderstaand veel-te-groot-gifje.

In ander nieuws: hoe ga je als voetganger communiceren met een selfdriving car?

Zo had ik er nog nooit over nagedacht.

Er is een bult aan communicatie in het verkeer die non-verbaal gebeurd. Even wuiven om een fietser voor te laten, een knikje naar de bestuurder om te laten weten dat je hem hebt gezien, etc.

Hoe gaat een self driving car dat oplossen?

Drive.ai legt daar de focus op.

Core to Drive.ai’s approach is using deep learning across the board in its autonomous driving system, which means they’re teaching their self-driving cars somewhat like how you’d teach a human. That involves providing a host of examples of situations, objects and scenarios and then letting the system extrapolate how the rules it learns there might apply to novel or unexpected experiences.

Vroem vroem!

Longreads die het lezen waard zijn

Hoe Trump groeit; door negatieve aandacht

Dit is een interessant artikel over share-of-voice in relatie tot marktaandeel. Lees hoe ook de negatieve aandacht voor Trump ervoor zorgt dat hij populair wordt.

Over het chatten met hoofdpersonages om verhalen te begrijpen (💬), de trend van het betalen in messenger apps (💰) en de correlatie tussen share-of-voice en marktaandeel van Trump (📈)