1. De basis: starten met Midjourney

/imagine a runner tie his shoe before a run, new york, brooklyn bridge tags: photo, hyperrealistic --ar 2:1 --v 5
📔
Inhoudsopgave

1. De basis: starten met Midjourney 👈 (je bent nu hier)
2. Midjourney basis begrijpen
3. Midjourney structureren van je prompt
4. Midjourney voor gevorderden
5. Handige Midjourney resources

Beginnen bij het begin: want waar moet je überhaupt starten? Midjourney en het genereren van de afbeeldingen is nogal nerdy. Gebruik van Midjourney vindt plaats binnen Discord, een tool die je kan vergelijken met Slack of Microsoft Teams.

👉
Voor je aan de slag gaat, nog even dit: het slimst is om deze gids te lezen en gelijktijdig Discord/Midjourney open te hebben en aan de slag te gaan. Het meest praktische is dat op je desktop - en niet mobiel.

Je kan Discord in de browser gebruiken, of de desktop versie downloaden (⭐ tip!). Ga vervolgens naar Midjourney.com en klik op Join the beta.

  • Stap 1: Download Discord
  • Stap 2: Meld je aan bij Midjourney

Waaaaah! Wat een drukte! Help! 😵‍💫

Ja, dat was ook mijn eerste reactie.

Discord stimuleert je om naar de een van de vele #newbies-kanalen te gaan. Daar zitten andere beginners om te spelen met Midjourney.

Dat is handig, omdat je daar meteen ziet hoe andere mensen het aanpakken.

Het nadeel is, is dat het er druk is. Héél druk. Daarom heb ik een alternatief. Als je je Midjourney account hebt aangemaakt, kan je ook naar deze Nederlandse Midjourney server gaan:

🚨
Oh nee! Midjourney heeft de gratis accounts (tijdelijk) opgeheven. Aan de slag met Midjourney? Dan zal je voor nu een betaald account (10 dollar per maand) moeten nemen.

Wat je misschien nog meer wil weten voor je start

Wat voor type accounts zijn er? 🙋

Midjourney werkt met verschillende type accounts. Je begint met een gratis account. Het verschil tussen de verschillende accounts, is de hoeveelheid rendertijd die je mag gebruiken. Simpel gezegd is dat een strippenkaart om gebruik te mogen maken van de rekenkracht van de server waar Midjourney alle complexe handelingen uitvoert om te komen tot de afbeeldingen.

Wat kost Midjourney? 🤑

Een gratis account geeft je recht op 24 minuten rendertijd (wat gelijk staat aan ongeveer 25 afbeeldingen), terwijl betaalde accounts je 3.3 uur (10 dollar per maand), 15 uur (30 dollar per maand) of 30 uur (60 dollar per maand) aan rekenkracht geven.

Start lekker met een gratis account. Geloof je in de toepassing of heb je zin om verder te experimenteren, kan je altijd nog opschalen of losse uren rendertijd kopen.

Wat zijn de alternatieven? 🤔

Naast Midjourney zijn er nog andere applicaties die je helpen om text om te zetten naar afbeeldingen, zoals DALL·E (van OpenAI, de makers van ChatGPT) en Stable Diffusion. Zelf geef ik voorkeur aan Midjourney, omdat het overzichtelijker afbeeldingen maken is en eenvoudiger is om te itereren op voorgaande versies. 

Je hebt ‘t saaiste achter de rug!

Oké! Je hebt de basis nu onder de knie. Je kan nu:

  • Je hebt een account aangemaakt.
  • Je weet de basis van Discord.